Case: Fontys NL

Social media content for Fontys

case: fontys hogescholen

vertical video’s voor fontys

Voor Fontys Hogescholen is de open dag erg belangrijk. Zo krijgen potentiële studenten de leuke vibe van de opleidingen mee, wat een grote rol speelt bij de keuze die de student gaat maken. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat jongeren tussen 17 en 25 je opleiding leren kennen en naar de open dag komen?

hoe?
  1. We verdeelden de 100+ opleidingen in 8 categorieën. Iets creatiefs, iets met economie, iets met sport en beweginig, etc.
  2. We bedachten voor elke categorie een super kort verhaal wat aansluit bij de belevingswereld van jongeren.
  3. We maakten 8 super snappy vertical video’s voor op Instagram Stories en Snapchat 
  4. Specifieke targeting op leeftijd, geografie, interesses en zoekgedrag zodat de juiste jongeren de aansprekende video’s te zien krijgen.
resultaten
  • Een hogere brand awareness
  • Een positief gevoel omdat Fontys laat zien jongeren te begrijpen
  • Meer studenten op de open dag

verticale social content

fontys over animate the world

pim van de sande

online campagne manager bij fontys hogeschool

jong en fris bureau

We waren op zoek naar een jong en fris bureau dat out-of-the box durft te denken en ook weet hoe onze doelgroep denkt en wat hen aanspreekt. De manier van filmen  en de cases die we op de website zagen spraken ons toen heel erg aan. Daarom besloten we voor Animate the World te kiezen in plaats van de bedrijven waar we in het verleden vooral mee samenwerkten.”

net dat extra stapje

“Het project is inmiddels afgerond en ik heb de samenwerking altijd als erg fijn ervaren. Animate the World is persoonlijk, eerlijk en zet net dat extra stapje. Stuk voor stuk fijne gasten!”

animate the world heeft onze verwachtingen overtroffen

“ATW gaat geen uitdaging uit de weg, is fijn in de communicatie, werkt snel en is niet bang voor deadlines. Animate the World heeft onze verwachtingen overtroffen.”

bekijk onze cases

kijkwijzer

Om het 20 jarige bestaan van Kijkwijzer te vieren én om te laten zien dat Kijkwijzer nog steeds fris, eigentijds en relevant is, maakten we samen met creative agency Scheepens een iconische commercial. 

We lieten onze verbeelding de vrije loop en richtten ons op het opnieuw tot leven brengen van enkele onvergetelijke scènes uit films en series van de voorbije decennia. We maakten hierbij gebruik van onconventionele en onverwachte materialen. Dit resulteerde in een commercial waarin elke keer weer nieuwe en verrassende elementen te ontdekken zijn. Zo blijft de commercial boeiend en, al zeggen we het zelf, best wel episch.

autodrop

Sinds 2018 werken we voor het bekende snoep merk Autodrop. We zijn onder andere betrokken geweest bij concept en strategie, het bedenken van leuke acties, en lancering van de nieuwe verpakking middels eigentijdse TV- en online commercials. Inclusief custom muziek die past bij de doelgroep. We ontwerpen rondom elke campagne POS (Point of Sale) materiaal om in de winkel veel aandacht voor de campagne en/of actie te trekken. Ook verzorgen we aansprekende bewegende social media content het hele jaar rond.

innocent

Voor innocent maken we het hele jaar rond video content. We sluiten elke keer weer aan op de eigenschappen van de producten, met steeds een iets andere visuele stijl. Uiteraard zorgen we wel voor herkenbaarheid door kleurgebruik en een herkenbare manier van animeren.

Kortom, super veelzijdig werk voor dit aansprekende FMCG merk!

fisherman's friendFriend

Voor Fisherman’s Friend creëerden we een geanimeerde zomercampagne met hun nieuwe slogan: “FF doorbijten!” Daarbij richten ze zich op ambitieuze jongeren tussen de 18 en 35. De boodschap: “Fisherman’s Friend geeft je een mentale boost.” 

We ontwikkelden een cinematische animatiestijl waarbij we veel brand assets hebben gebruikt. Het resultaat: 6 frisse, opvallende commercials.

Fontys Hogescholen

Voor Fontys Hogescholen is de open dag erg belangrijk. Zo krijgen potentiële studenten de leuke vibe van de opleidingen mee, wat een grote rol speelt bij de keuze die de student gaat maken. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat jongeren tussen 17 en 25 je opleiding leren kennen en naar de open dag komen?

Contact

 

Adres: Willemstraat 7, 4811 AH, Breda
Telefoon: 076-210 0105
E-mail: info@animatetheworld.eu
Animate the World scoort een 10 uit 10 op basis van 17 beoordelingen.